Kategoria:

Dołącz do nas:

Festiwal produktów fermentowanych  „Szatkownica 2018”

Festiwal produktów fermentowanych „Szatkownica 2018” (2018-07-12)

Przedstawiamy wyjątkowe wydarzenie, którego głównym celem jest promocja dolnośląskich produktów regionalnych oraz edukacja naszego społeczeństwa, w tym m.in. uczniów szkół gastronomicznych i kadry gastronomicznej.Produkty kiszone zdobywają

czytaj całość

Poleć

Wywar z imbiru

kaszel suchy  

Składniki

  • korzeń imbiru
  • 0,5l wody
  • miód lub syrop malinowy

Przygotowanie

Obrać i pokroić kawałek imbiru (pasek długości ok 5cm). Zalać 0,5l wody i gotować na małym ogniu ok 20 min. Następnie przecedzić przez sitko. Tak przygotowany wywar można posłodzić miodem lub sokiem malinowym. Pić szklankę 2 razy dziennie (rano i wieczorem)

Opis

Wywar z imbiru działa nawilżająco na śluzówkę. 

Komentarze


Polecane

Zapraszamy do poznania się z naszymi partnerami.