Kategoria:

Dołącz do nas:

Festiwal produktów fermentowanych  „Szatkownica 2018”

Festiwal produktów fermentowanych „Szatkownica 2018” (2018-07-12)

Przedstawiamy wyjątkowe wydarzenie, którego głównym celem jest promocja dolnośląskich produktów regionalnych oraz edukacja naszego społeczeństwa, w tym m.in. uczniów szkół gastronomicznych i kadry gastronomicznej.Produkty kiszone zdobywają

czytaj całość

Poleć

Syrop z kopru włoskiego

kaszel mokry  

Składniki

Przygotowanie

By wykonać syrop bierzemy łyżkę nasion kopru włoskiego, zalewamy 1/3 litra wody i dodajemy 2 łyżki miodu. Gotujemy przez ok 10 minut. Przecedzamy i pijemy 3 razy dziennie po filiżance lub kubku.

Opis

Koper włoski to surowiec zielarski. Zawieraja 6% olejków, flawonoidy, związki białkowe, olej tłusty. Posiada działanie: wiatropędnie, przeciwkaszlowo, przeciwskurczowo, pobudza wydzielanie żółci i soku żołądkowego.

Komentarze


Polecane

Zapraszamy do poznania się z naszymi partnerami.