Kategoria:

Dołącz do nas:

Festiwal produktów fermentowanych  „Szatkownica 2018”

Festiwal produktów fermentowanych „Szatkownica 2018” (2018-07-12)

Przedstawiamy wyjątkowe wydarzenie, którego głównym celem jest promocja dolnośląskich produktów regionalnych oraz edukacja naszego społeczeństwa, w tym m.in. uczniów szkół gastronomicznych i kadry gastronomicznej.Produkty kiszone zdobywają

czytaj całość

Poleć

Herbatka z imbiru

przeziębienie   ból gardła   kaszel suchy  

Składniki

Przygotowanie

Kawałek obranego i utartego korzenia imbiru zalać szklanką wrzątku, przykryć i odstawić na 10 min do zaparzenia. Przecedzić a następnie dodać trochę miodu do smaku. Pić małymi łyczkami.

Opis

Korzeń imbiru stosowany w celach medycznych jest już od tysięcy lat. Właściwościami imbiru jest między innymi pobudzanie układu odpornościowego oraz niszczenie wirusów (jest bardzo korzystny przy przeziębieniach i bólach gardła).

Komentarze


Polecane

Zapraszamy do poznania się z naszymi partnerami.